Fietsen in Limburg

Jongen en meisje fietsen door RivierPark Maasvallei met het maasfiets kunstwerk op de voorgrond

Ontdek Hart van Limburg op de fiets

Wie denkt dat je alleen maar over heuvels moet fietsen in Limburg heeft het mis. In het noorden en het midden van de provincie fiets je namelijk door een verrassend vlak landschap. Perfect voor zowel de geoefende als de niet geoefende fietser. Het ene moment fiets je door de natuur en het volgende moment kom je door één van de typisch Limburgse dorpjes. Het fietsen in Hart van Limburg is niet alleen een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio, maar het biedt ook een gezonde en duurzame manier om te reizen. Bekijk onze handige tips en routes voor fietsers van alle niveaus in Limburgs prachtige landschap.

Fietsroutes in Hart van Limburg

Hart van Limburg is een populaire bestemming voor fietsers vanwege het uitgebreide netwerk van fietsroutes die in de regio zijn uitgezet. Van vlakke fietspaden door de natuur tot pittoreske dorpen en schilderachtige landschappen. Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen rit door het mooie Limburgse landschap, er zijn talloze fietsroutes om uit te kiezen in deze regio.

Fietsroutes in Limburg

Een vlakke, geasfalteerde weg waar je ideaal op kunt fietsen in Hart van Limburg

Fietsrouteplanner

In Limburg is er een zeer uitgebreid knooppuntennetwerk. Met behulp van dit knooppuntensysteem kun je simpel je eigen route uitstippelen door middel van genummerde fietsknooppunten. Jouw fietsroute plan je makkelijk en snel via onze fietsrouteplanner. Stel eenvoudig je eigen route samen in de routeplanner, download de route op je telefoon of print het uit en je kunt op pad! 

Fietsrouteplanner

Verkeersbord met aanduiding fietspad en knooppuntenborden in Weert

Fietsknooppuntenkaart

De fietsknooppuntenkaart van Noord- en Midden-Limburg is een handig hulpmiddel voor fietsliefhebbers die het prachtige landschap van Hart van Limburg willen verkennen. De fietskaart toont op simpele manier het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk dat bestaat uit meer dan 1500 kilometer aan fietsroutes. Zo wordt het plannen van jouw eigen fietsroute een fluitje van een cent.

Fietskaart Noord- en Midden-Limburg

Jongen en meisje kijken op de nieuwe fietskaart zittend op het grote fietszadel in de gemeente Horst a/d Maas

Fietsvakantie Limburg

Limburg is de perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het uitgestrekte fietsroutenetwerk van de regio biedt fietsers de mogelijkheid om dagenlang te genieten van het prachtige landschap. Er zijn verschillende fietsvakantie-arrangementen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor degenen die willen genieten van enkele dagen fietsen door de regio.

Fietsvakanties in Limburg

Twee dames fietsen door het vlakke landschap van Roermond

Maasfietsroute Limburg

Ontdek al fietsend Limburg langs de Maas. Zie je een bordje met de tekst: ‘Welkom op de LF Maasroute’ dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel. Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVélo 19 voor 160 kilometer in de Limburgse Maasroute. Geniet bij de tien Maaskunstwerken even van een welverdiende rust voordat je verder op pad gaat door mooie landschappen en unieke natuur, gevormd door de Maas.

Maasfietsroute Limburg

Het Maaskunstwerk in Beesel waar fietsers op de achtergrond van het veerpont afkomen

Ga op pad met de e-bike

Weet je wat nog leuker is dan fietsen in Limburg? Elektrisch fietsen in Limburg! Door de elektrische ondersteuning wordt het trappen een stuk makkelijker en kun je langere afstanden afleggen. Zo geniet je nog meer van het Limburgse landschap en al het moois dat hier te vinden is. Ontdek de eindeloze fietsroutes door zowel Nederlands als Belgisch Limburg en kom erachter waarom Limburg één van de populairste fietsregio's van Nederland is. 

Elektrisch fietsen in Limburg

Jongeman fietst met zijn e-bike over een landweg

Fiets huren in Limburg

In Hart van Limburg zijn er talloze mogelijkheden om fietsen te huren en de prachtige omgeving te verkennen. Verschillende fietsverhuurbedrijven bieden een breed scala aan fietsen, zoals stadsfietsen, e-bikes en mountainbikes. Of je nu langs de Maas wilt fietsen, door nationale parken wilt rijden of historische steden wilt verkennen, het huren van een fiets is een ideale manier om de regio op een actieve en ontspannen manier te beleven.

Fietsen huren in Limburg

Huurfietsen staan gestald bij fietsverhuurbedrijf in Hart van Limburg