Kunst en cultuur 
in Limburg

Binnen in de Sint Martinuskerk van Weert, een van de Limburgse parels met betrekking tot kunst en cultuur

Hart van Limburg ademt kunst en cultuur

Hart van Limburg kent een rijke en een fascinerende geschiedenis. Er zijn sporen gevonden van mensen die zich ver in de prehistorie hier in de regio hadden gevestigd. Naarmate de tijd verstreek bloeide de regio op en schoten de (religieuze) gebouwen als paddenstoelen uit de grond. Veel van deze bezienswaardigheden zijn tegenwoordig nog te bewonderen en getuigen van de culturele rijkdom van de regio. 

Limburgse tradities

Naast de vele bezienswaardigheden kent Hart van Limburg ook een gevarieerd pallet aan tradities. Veel van de Limburgse tradities zijn bekend tot ver over de provinciegrenzen. Een van de bekendste is carnaval, maar ook het Oud Limburgs Schuttersfeest, de plaatselijke processies, de dorpsfeesten en Limburgse festivals zijn activiteiten waar je kunt proeven van de Limburgse cultuur.

Musea

In Hart van Limburg vind je een schat aan musea die je meenemen op een boeiende reis door tijd en langs Limburgse tradities en cultuur. Ontdek de rijke historie van de regio en verken de fascinerende wereld van wetenschap en techniek. Laat je verrassen door exposities en tentoonstellingen die gewijd zijn aan specifieke thema's, zoals religie, folklore of de lokale keuken of leer over de wondere wereld van de natuur in musea die de flora en fauna van Limburg belichten.

Ontdek hier de musea
 

Vrouw kijkt naar de tentoonstelling in het Missiemuseum in Steyl

Bezienswaardigheden

Hart van Limburg herbergt een schat aan cultureel erfgoed, met talloze monumenten, kastelen, industrieel erfgoed, molens en kerken die getuigen van de rijke historie van de streek. Bezoekers vergapen zich aan deze prachtige bezienswaardigheden, unieke kunstwerken en fascinerende objecten die verhalen vertellen over het verleden.

Bezienswaardigheden in Limburg

Het kunstwerk van Job Smeets in Weert