4x Rondje met het pontje

met de fiets

Biej Ool Euver is een van de pontjes die je tegenkomt tijdens 4X Rondje met het pontje

Nu de lente weer begonnen is, varen ook de veerpontjes weer. Dat zorgt meteen voor een écht vakantiegevoel. Wij hebben de vier leukste fietsroutes uitgezocht waar je onderweg met het pontje de Maas moet oversteken. Dus wanneer je voor afslag Limburg kiest, dan weet jij waar je moet zijn voor een leuke route. Kies hieronder het Rondje met het pontje dat jou het leukste lijkt of fiets ze gewoon alle vier!

1. Rondje met het pontje Heldense Bossen

32,6 kilometer fietsen en onderweg maar liefst twee keer de Maas oversteken met een pontje. Deze route start vanaf Camping de Heldense Bossen en is aan de hand van fietsknooppunten te fietsen. Download hier gratis het Rondje met het pontje Heldense Bossen!

Het veerpont dat je oversteekt tijdens de fietsroute Rondje met het pontje Heldense Bossen

2. Maasstadjes tour

Deze fietsroute is maar liefst 44 kilometer lang en onderweg steek je met een pontje zelfs de grens van België over. Een echte tweelandentrip! Breng in België zeker een bezoek aan Maaseik en las hier een pauze in om op de Markt een hapje en een drankje te doen. Download gratis de Maasstadjes tour!

Het pontje brengt je naar België

3. Moeder Maasroute 

De Moeder Maasroute is een fietsroute van 61 kilometer. Tijdens deze fietsroute ga je twee keer met het veerpontje (na knooppunt 93 en na knooppunt 4). Onderweg doorkruis je het typische Maaslandschap en wordt duidelijk waarom de Maas door de Limburgers liefkozend "Moeder Maas" wordt genoemd. Je passeert burchten, molens en kastelen, maar ook veel land- en tuinbouwbedrijven. De route download je hier!

Het fietsveer bij Grathem

4. Dwars door de Maas

Wist je dat er tijdens het ontgrinden van de Maas heel veel archeologische vondsten zijn gedaan? Tijdens deze fietstocht van 22 kilometer kun je door middel van de gratis Archeo Route Limburg app de verhalen bij de vondsten horen en zien. Bezoek in Maasbracht het Maasbinnenvaart Museum om een aantal van de opgravingen van dichtbij te zien. Wil je meer weten over de app en de fietsroute? Klik hier!

Het veerpontje Biej Ool Euver waar fietsers op staan die worden overgebracht.