Wassenberg in Duitsland

Stad Wassenberg

De stad Wassenberg

Wassenberg is de poort naar het Meinweggebied. De stad ligt in de driehoek van Aken, Roermond en Düsseldorf aan de Nederlandse grens. In de gemeente Roerdalen steek je de grens over naar Wassenberg.

Ontdek en proef de streek

Wassenberg is een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen met een bewogen geschiedenis. Bewonder bij de wandeling door het historische centrum de bouwwerken uit het verleden, zoals de burcht, de stadsmuren en een groot aantal historische gebouwen. Slenter door smalle straatjes en geniet van een lekkere Rurtaler (Wassenberger bier) of een andere regionale specialiteit. De gastronomie in Wassenberg heeft een reputatie tot ver buiten de stadsgrenzen.

Burg Wassenberg terras

Natuurgroen in Wassenberg

Wassenberg is lid van het European Garden Heritage Network. Breng een bezoek aan een van de mooie tuinen en bijzondere parken. Het groene karakter van Wassenberg ontdek je in het internationale natuurpark Maas-Swalm-Nette.

Grenspark Maas Swalm Nette

Wandelen en fietsen rondom Wassenberg

Lekker fietsen? In Wassenberg kun je leuk fietsen. Via de knooppunten kun je zelf leuke fietstochten samenstellen. Hou je van wandelen in de natuur? Talrijke bewegwijzerde paden en wandelroutes wijzen je de weg door de regio.

Fietsen in Wassenberg

Familiezoektocht naar geluk

In het stadspark zitten tien Geluksvogels verstopt. Je kunt ze samen met kinderen gaan zoeken. Elke vogel geeft je speciale opdrachten. Die staan in de brochure die je kunt halen in het informatiecentrum. Als je alle opdrachten goed gedaan hebt, krijg je daar de échte sleutel van de grote kasteeltoren. Zo kunnen jullie samen klimmen naar het hoogste geluk.

Gelukswandeling

Zin in meer? Je kunt met een groep een speciale gelukswandeling maken. Die wandelingen worden begeleid door gelukscoaches van de stad die een opleiding volgden. Een inspirerende activiteit met kleine activiteiten die je geluk kunnen versterken. Voor een groep vrienden, collega’s of familie. Neem contact op met Sabrina Martin van de gemeente Wassenberg (martin@wassenberg.de of 0049-2432-4900603).

Wassenberg

Genoeg te doen

In de zomer zijn er vele evenementen in Wassenberg. Breng een bezoek aan de Schlemmermarkt, het Middeleeuwse Spectaculum, de Kunst- en cultuurdag en het aspergefeest in Effeld. De kleintjes kunnen lekker plonsen in de Effelder Waldsee, ravotten speeltuinen, boerderijen ontdekken of peddelen op de Roer. In de winter kun je volop genieten van sfeervolle advent- en kerstmarkten. In Wassenberg vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijk uitstapje of vakantie!

Buitentheater Wassenberg