Roermond in Limburg

De skyline van Roermond gezien vanaf een dakterras

De stad Roermond

Roermond is een bijzondere stad aan het water. De historische binnenstad met haar vele winkels en restaurantjes is absoluut een bezoekje waard! Geniet tijdens je bezoek ook van van de bourgondische levensstijl en de vele hotspots.

Daarnaast is Roermond rijk aan cultureel erfgoed. In de binnenstad vind je dan ook veel historische gebouwen en monumenten. Wist je dat Roermond dé stad is van Pierre Cuypers.? Op veel plekken in de stad zie je de invloeden van Cuypers terugkomen.

Winkelen in Roermond

Roermond is dé plek om heerlijk te winkelen. Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Roermond met ruim 200 internationale topmerken!

In het historische centrum van Roermond, vind je veel sfeervolle pleinen en terrasjes. Net buiten het centrum kun je uitgebreid winkelen bij het Retail Park Roermond en de Huis- en Tuinboulevard.

Natuur en watersport

Vanaf de Roerkade in de binnenstad van Roermond, vertrekken diverse rondvaarten over de Maas en de Maasplassen. De Maasplassen zijn onderdeel van het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.

Wil je genieten van de natuur? Dan is Roermond is een prima vertrekpunt voor wandelingen of fietstochten door de diverse natuurgebieden in Limburg.