Rondleiding Abdij Lilbosch in Echt

Rondleiding Abdij Lilbosch
Pepinusbrug 6
6102 RJ
Echt

(Stads-)Wandeling met gids

Tijdens deze wandeling maken jullie kennis met het werk en de levenswijze van de bewoners van abdij Lilbosch: de Cistercienzer monniken. Jullie bezoeken de eigen boerderij met Livar varkens en nemen een kijkje in de vluchtbunker uit 1942.

De monniken zijn Cisterciënzers van de strikte observantie. Ze leiden een sober leven in stilte en gebed. Hun inkomsten verwerven zij voornamelijk uit een gemengd landbouwbedrijf en de verzorging van o.a. Livar-kloostervarkens.

Tijdens deze rondleiding vertelt de gids over de levenswijze van de broeders, de ontstaansgeschiedenis van de abdij, het landschap en de ontginning van het (moeras)gebied. Jullie brengen een bezoek aan de boerderij, de ‘buitenloop’ van de Livar-varkens en nemen een kijkje nemen in de vluchtbunker. De Duitse bezetter bouwde deze bunker tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1942, toen de monniken verdreven waren. Op het terrein is ook een monument ter ere van de geallieerde vliegtuigbemanningen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Prijs:
vanaf € 72,00 per gids

Exclusief:
*Administratiekosten € 5,50 per boeking

Bijzonderheden:
*Duur: 2 uur
*Minimaal 16 personen. Kleinere groepen mogelijk. Je betaalt echter voor het minimumaantal deelnemers
*De gids begeleidt groepen van maximaal 20 personen. Voor grotere groepen kunnen meerdere gidsen aangevraagd worden.
*Bij last-minute boekingen (binnen 7 werkdagen) worden dubbele administratiekosten in rekening gebracht

Offerte aanvragen