Duikcentrum- Duiklocatie Boschmolenplas

Duikcentrum- Duiklocatie Boschmolenplas
Bosmolenweg 3
6097 NG
Heel
Duiken in Maas
Duikcentrum- Duiklocatie Boschmolenplas
Restaurantje
Koffie met stuk vlaai

Duiken

Extreme Watersport

Duikcentrum en -locatie Boschmolenplas ligt ten westen van het dorp Heel. De Boschmolenplas, een voormalig grindgat zoals de overige Maasplassen, is internationaal een begrip onder duikers. Het hele jaar door trekken mensen van heinde en verre naar deze plek om te duiken.

Boschmolenplas

De Boschmolenplas is een begrip in duikminnend Nederland en geniet bekendheid tot ver over de Belgische en Duitse grens. Het hele jaar door trekken mensen van heinde en verre naar deze locatie om te duiken. Met een diameter van ruim 1 km en een diepte van 32 meter, wordt de plas gevoed met grondwater dat op natuurlijke wijze is gefilterd, waardoor het water van zeer hoge kwaliteit is. Een zicht van soms meer dan 12 meter is niet ongewoon.

Dankzij deze uitstekende waterkwaliteit is de Boschmolenplas de thuisbasis van een rijke onderwaterflora en -fauna. Samen met de aanwezige kunstmatige objecten en de prachtige leemwanden biedt dit een unieke en onvergetelijke duikervaring.

Wat kun je doen?

Duiklocatie Boschmolenplas wordt beheerd door Mieke en Maurits van Gulick, die tevens het vulstation (perslucht tot 300 bar), verhuurcentrum, duikwinkel en de aangrenzende horecagelegenheid exploiteren. Hier kun je genieten van een eenvoudig hapje en drankje op het gezellige terras, je duikuitrusting huren, en flessen laten bijvullen. Voor meer informatie kijk je op; www.duiklocatieboschmolenplas.nl.