Echt- Susteren

Grenssteen in de gemeente Echt-Susteren

Ontdek Nederland, België en Duitsland

Er is een bijzondere plek in Limburg waar je binnen korte tijd van België naar Duitsland kunt wandelen. Hier, in het smalste stukje Nederland, ligt de gemeente Echt-Susteren. Bij een bezoek aan Echt-Susteren, proef je pas écht goed de bourgondische Limburgse sfeer met haar gastvrijheid, pittoreske dorpjes en schitterende natuur.

Bijzonder wandelen in Echt-Susteren

Geniet van unieke (stads)wandelingen in het smalste deel van Nederland. Ontdek bijvoorbeeld de bijzondere stadswandeling "Edith Stein", die je meeneemt naar bezienswaardigheden in de regio. Daarnaast bieden we naast deze wandeling ook een rondleiding in Abdij Lilbosch aan. Tijdens deze rondleiding maak je kennis met het werk en de levenswijze van de Cistercienzer monniken, de bewoners van Abdij Lilbosch. Ervaar de serene sfeer en ontdek de spirituele wereld van deze bijzondere plek.

Abdij Lilbosch

Museum van de Vrouw

Het Museum van de Vrouw in Echt is een bijzonder museum. Nergens anders in Nederland vind je een museum dat zo volledig gewijd is aan de vrouw en haar levenservaringen. Met een dynamische aanpak brengt dit museum haar verhalen tot leven. Door middel van opeenvolgende tentoonstellingen wordt het leven van vrouwen belicht en de rijke geschiedenis van de gemeente Echt-Susteren in beeld gebracht. Hier krijgen vrouwen een stem en worden hun bijdragen aan de samenleving in de schijnwerpers gezet.

Ontdek Museum van de Vrouw

Museum van de Vrouw

Limburgse Streekproducten

Een van de meest authentieke Limburgse streekproducten is het Limburgs Kloostervarken, Livar. De varkens worden verzorgd door de monniken van Abdij Lilbosch. Samen met de monniken heeft Livar de juiste balans gevonden tussen respect voor de natuur en rendement. Ook een bezoek aan de abdij is echt een bijzondere ervaring. Wil je meer weten over de Limburgse Kloostervarken of wil je een rondleiding door de abdij? Klik dan op onderstaande button. 

Livar Kloostervarken

Limburgse Streekproducten

Wijngaard de Deelgaarderberg

Breng ook een bezoek aan Wijngaard de Deelgaarderberg gelegen in Maria Hoop. Ontdek tijdens deze heerlijke excursie het proces van wijnproductie en verken de wijngaard. Na de rondleiding kun je genieten van een smaakvolle proeverij van de wijnen, begeleid door bijpassende hapjes. 

Boek hier de excursie inclusief proeverij

Wijngaard de Deelgaarderberg

Kom tot rust bij de Roosterhoeve!

Hotel Restaurant De Roosterhoeve is een bijzondere ontmoetingsplek in de gemeente Echt-Susteren. Het gastvrije hotel ligt op een landelijke locatie, op slechts 3 minuten van de A2 en dichtbij het Designer Outlet Roermond (20 km) en Maastricht (35 km). Met de centrale ligging aan de Maasfietsroute is De Roosterhoeve een goede uitvalsbasis om de provincie te verkennen. Geniet van wandelen en fietsen langs de Maas of ga een gezellig dagje shoppen in Roermond. 's Avonds kun je ontspannen in de sfeervolle ambiance van het hotel.

Hotel Restaurant Roosterhoeve

Terras voorkant Roosterhoeve