De leukste festivals in Limburg

Festivals in Limburg

Het festivalseizoen is afgelopen maand met Paaspop weer afgetrapt. Er zijn dan ook weer genoeg festivals in Limburg om af te struinen deze zomer! Of je nu op zoek bent naar een popfestival, gaat headbangen op rock muziek of hard wilt gaan op hardstyle: voor elke stijl is er een festival. Dus zoek je festival outfits bij elkaar en bereid je voor op korte nachten op de festivalcamping. Samen maken we er weer een groot feest van!

Bevrijdingsfestival

Op 5 mei viert Nederland de bevrijding van ons land in 1944-45. En wat is er nou een betere manier om deze belangrijke gebeurtenis te herdenken en te vieren dan met het legendarische Bevrijdingsfestival! Het Bevrijdingsfestival vindt al jaren plaats in Roermond en zal ook in 2024 weer groots gevierd worden. Kom samen met je vrienden of familie naar dit gratis festival en vier de vrijheid. In Roermond treden onder andere Claude en Wende Snijders op.

Bevrijdingsfestival

Op Dreef Festival

Op Dreef Festival is een wonderland voor volwassenen waar je al dansend de weg kwijtraakt en al proostend van area naar area holt. Ga los op elektronische muziekstijlen en probeer je favoriete rapper bij te houden. Aan entertainment is er hier zeker geen gebrek, want naast het hoofdprogramma, zijn er ook allerlei attracties die je festival ervaring af maken.

Op dreef festival

Jera on Air

Het laatste weekend van juni staat in het teken van hard muzikaal geweld. Dan vindt namelijk de dertigste editie van Jera on Air plaats. Dit is hét alternatief muziekfestival voor de echte punk, hardcore en metalcore liefhebber. Met vier livemuziek podia, DJ stage, speciaal biergarten, foodcourt, signeersessies, een camping en nog veel meer activiteiten, beleef jij een onvergetelijk weekend.

Foto: Germaux Visuals

Jera on Air

Bospop

Bospop vindt dit jaar alweer voor de 42ste keer plaats in Weert. Het begon ooit als een festival voor regionale amateurbands, maar is uitgegroeid  tot een muziekspectakel met de grote pop en rock bands van over de hele wereld. Ondanks het groeiende aantal bezoekers, blijft Bospop zijn gezellige en intieme sfeer behouden. Daarom wordt het ook als één van Nederlands gezelligste festivals gezien.

Bospop

Solar

Solar is een van de creatiefste festivals van Nederland. Waarom? Het festival wordt jaarlijks gebouwd door honderden creatieven die uitgedaagd worden met een thema. Dit jaar kan je zelfs een idee indienen om je eigen podium te bouwen en hosten! Hoe vet is dat? Alleen de voorbereidingen zijn al zo leuk, en dan moet het festival nog beginnen! Geniet van de muziek van je favoriete artiesten, terwijl je uitkijkt over de Maasplassen.

Solar

Smashed Potatoes

Op een prachtige locatie aan het water gaat het Smashed Potatoes Festival opnieuw los. Dit festival is het eerste, echte festival met hardere stijlen in Limburg. Op het terrein van BillyBird Park Drakenrijk wordt er in drie verschillende area's gehakt en gestampt! Laat de gabber in je los en ga los tijdens dit eendaagse festival.

Zit hier nog niet bij wat je zoekt? Bekijk dan hier alle festivals in Limburg.

Smashed Potatoes