Brüggenin Duitsland

Brüggen burcht

Ontdek Brüggen

Net over de grens bij Reuver en Swalmen ligt het kleine stadje Brüggen. In dit typische Duitse stadje vind je veel gezellige terrasjes. In het hart van het stadje ligt een historische burcht met een watermolen uit 1289. 

Burcht Brüggen en de watermolen

In het hart van Brüggen ligt een imposante Burcht. Deze Burcht Brüggen fungeert tegenwoordig als museum met het thema “de mens en de jacht”. Je vindt er ook een toeristisch informatiecenter en een informatiepunt van het natuurpark Schwalm-Nette. Burcht Brüggen is het decor voor tal van evenementen. In de zomermaanden vinden op de binnenplaats van de Burcht openluchtconcerten en theatervoorstellingen plaats.

Kruisherenklooster en Brachter molen

Het middelpunt van Brüggen is het in 1479 gestichte Kruisherenklooster met de katholieke parochiekerk van Sint-Nicolaas. De moeite waard om te bezichtigen zijn onder andere museum Brachter molen, met een prachtig ontworpen buitenzijde, de evangelische kerk Bracht uit 1699, de gotische kerk van St. Peter in Born (1136) en de katholieke kerk van St. Maria van de Assumptie in Bracht (1484).

Evenementen

Behalve in de Burcht Brüggen vinden er ook in de kern van de stad en op diverse pleinen in de zomermaanden evenementen plaats. Beslist de moeite waard zijn das Burgfest, das Altstadsfest en das Brachter “Dohlenfest” met veel muziek. In het centrum liggen verschillende restaurants met een internationale of Duitse keuken, zo is er voor ieder wat wils.

Centrum Bruggen

Natuur

Bijzonder is het voormalige Britse munitiedepot dat tot 1996 tot een van de grootste munitiedepots van West-Europa behoorde. Na het vertrek van de Britten ontstond in het gebied een heidelandschap. Tot op de dag van vandaag één van de belangrijkste natuurgebieden van Nordrhein-Westfalen. In deze omgeving vind je tevens de Borner See. Dit is een meer ontstaan door de afgraving van veen in de 17e en 18e eeuw. Tegenwoordig is dit een beschermd gebied met vele vogelsoorten. 

Brüggen wordt omringd door het natuurpark Maas-Schwalm-Nette. Rivier de Swalm (Schwalm in het Duits) slingert door het gebied. Een 120 km lang netwerk van fiets- en wandelpaden biedt een mogelijkheid om dit deel van het Duitse landschap te verkennen.