Beesel in Limburg

Kerk met op de voorgrond een levensgroot kunstwerk in de gemeente Beesel

De charmante gemeente Beesel

De gemeente Beesel omvat de drie dorpskernen, Beesel, Reuver en Offenbeek. Elk dorp heeft zijn eigen, unieke karakteristieken. Beesel ligt aan de oevers van de rivier de Maas, die zich een weg baant door het landschap. Langs de Maas zijn mooie wandel- en fietsroutes waar je kunt genieten van de rust en de natuur.

Daarnaast vinden er tal van culturele activiteiten plaats in de gemeente Beesel die een bezoek meer dan waard zijn, zoals het Draaksteken. Ook het buitenland is comfortabel dichtbij, met onder meer natuurgebied het Brachterwald en de Duitse stad Brüggen. Vanuit de gemeente Beesel zijn de grote steden via de autosnelweg A73 makkelijk bereikbaar, net zoals de westelijke zijde van de Maas via het pittoreske fietsvoetveer. De gemeente Beesel is daardoor een uitstekende uitvalsbasis voor jouw bezoek aan Limburg.

Drakendorp Beesel en het Draaksteken

De legende van Sint Joris en de Draak zit diep geworteld in de geschiedenis van het dorp Beesel. Al sinds 1736 wordt de legende in het dorp levend gehouden. Eens in de zeven jaar staat het hele dorp in het teken van de oeroude strijd tussen goed en kwaad. Tijdens zes indrukwekkende theatervoorstellingen wordt het verhaal van Sint Joris en de Draak opgevoerd door de inwoners. Laat je in Beesel verrassen door dit openluchtspektakel met theaterspel, muziek, zang, gevechten, drama en humor! De Draak en het Draaksteken zijn overal terug te vinden in en rondom het dorp.

In de ban van de Draak

Acteurs aan het werk tijdens het Draaksteken van 2016

Overnachten

De gemeente Beesel is een goede uitvalsbasis voor jouw vakantie in Limburg. Er is veel te zien, doen en te beleven in deze charmante gemeente. Via de A73 en het autoveer ben je daarnaast snel in andere delen van het Hart van Limburg. Beesel biedt diverse accommodatiemogelijkheden, variërend van knusse campings en authentieke B&B's tot een landelijk vakantiepark.

Klik hier voor de overnachtingsmogelijkheden

Kinderen fietsen op het speelveld van camping de Petrushoeve in Beesel

Restaurants

Beesel heeft voor elke smaak iets te bieden. In de restaurants in de gemeente geniet je van heerlijke Limburgse specialiteiten, zoals zuurvlees, asperges en vlaaien, bereid met verse en lokale ingrediënten. Je kunt hier terecht voor een heerlijk diner, maar ook voor ontbijt en lunch ben je in de gemeente Beesel aan het juiste adres. Genieten van een intiem etentje voor twee of gezellig pannenkoeken eten met de hele familie, het kan in Beesel.

Bekijk hier de Beeselse restaurants

Pannenkoeken bij de Gresbuus met bakjes poedersuiker en stroop

Dagje uit

Zin in een leuk uitstapje? Dan ben je in de gemeente Beesel op de juiste plek. Er zijn talloze activiteiten en evenementen voor een leuk dagje uit. Verken de gemeente op de fiets of te voet, ga zwemmen en spelen bij Billybird Park Drakenrijk of bij Landal de Lommerbergen, spot de geitjes, alpaca's en andere dieren bij DierenRijck, ga shoppen in het gezellige winkelhart van Reuver of ga naar de bioscoop. Genoeg te doen als de zon schijnt, maar ook voldoende mogelijkheden als het niet zo'n mooi weer is.

Activiteiten & evenementen 

het nieuwe speelkasteel bij Billybird Park Drakenrijk in Reuver

Bezienswaardigheden in de gemeente

De gemeente biedt een scala aan bezienswaardigheden die zowel de geschiedenis als de natuurlijke schoonheid van de regio belichten. Of je nu geïnteresseerd bent in historische architectuur, rustige natuurgebieden of idyllische riviergezichten, in Beesel is er voor iedereen wat te ontdekken en te verkennen.

Klik  hier voor de bezienswaardigheden

De oprit van Ronkenstein in Reuver

Natuurlijk Beesel

Beesel is een groene en waterrijke gemeente. De Maas heeft het landschap gevormd en langs de oevers van de rivier geniet je van prachtige vergezichten op het water en het unieke landschap. Het natuurgebied Maas-Swalm-Nette is een schitterend, transnationaal natuurgebied dat zich uitstrekt van de gemeente Beesel tot ver in Duitsland. Een grote diversiteit aan planten- en diersoorten maakt dat het natuurgebied en ook de gemeente Beesel, een waar paradijs is voor natuurliefhebbers.

Natuurgebieden in de gemeente

Onverhard pad door het natuurgebied Maas-Swalm-Nette

VVV-Inspiratiepunt Beesel/Reuver

Bij het VVV-Inspiratiepunt Beesel/Reuver, gelegen in vakantiepark Landal de Lommerbergen, krijgen bezoekers op een verrassende manier informatie over de omgeving. De ruimte is gethematiseerd naar de legende van Sint Joris en de Draak, die een belangrijke rol speelt in de gemeente Beesel. Op diverse plekken zijn interactieve elementen toegevoegd. De medewerkers adviseren je graag over wandel- en fietsroutes, dorpswandelingen en tips voor leuke uitstapjes.

Meer informatie over het inspiratiepunt

De inspiratiewand bij het VVV-Inspiratiepunt de Lommerbergen