25 jaar fietsknooppunten in Nederland

Knooppunt 1, het allereerste fietsknooppunt van Nederland. Tevens de start van de jubileumroute 25 jaar fietsknooppunten nederland

Hart van Limburg viert in mei een bijzonder jubileum! 25 jaar geleden werd het allereerste fietsknooppuntenbordje van Nederland in het Maasdorpje Ohé en Laak onthuld en begon Midden-Limburg met het knooppuntfietsen. Dit inmiddels welbekende netwerk beschikt een kwart eeuw later over maar liefst 9.500 knooppunten in ons land. Daarnaast zorgen de knooppunten voor een verbinding met buurlanden België en Duitsland. Ter ere van deze mijlpaal introduceert Hart van Limburg in samenwerking met Nederland Fietsland de speciale jubileumfietsroute 25 jaar Fietsknooppunten Nederland en een unieke winactie.

Jubileum fietsroute 25 jaar Fietsknooppunten Nederland

De jubileumroute '25 jaar Fietsknooppunten Nederland' leid je, vanzelfsprekend via knooppunten, langs de Maas, de Maasplassen en de markante dorpjes Stevensweert en Thorn in Hart van Limburg én brengt onderweg ook een bliksembezoek aan België. Dit als ode aan de Vlaamse mijningenieur Hugo Bollen, die de bewegwijzering met knooppunten bedacht. Zijn innovatieve idee werd geboren uit de wens om de natuur dichter bij de mensen te brengen en de praktische noodzaak om niet bij elk kruispunt te hoeven stoppen.

Winactie!

Naast deze route, schenkt ook Nederland Fietsland volop aandacht aan het jubileum. Het populaire fietsplatform organiseert tot eind juni 2024 een winactie op de social media platformen Facebook & Instagram. Deel hierbij je mooiste fietsmomenten met #knooppunt25. Doe mee met de winactie en maak kans op een overnachting voor 2 personen bij Bed & Botram Bie Os Thorn, een gastvrij 'Fietsers Welkom' B&B! Als kers op de taart, geniet je tijdens de actieperiode van 10% korting op de Fietsknooppuntenkaart Noord- en Midden-Limburg met de kortingscode 25jaar! in de webshop van Hart van Limburg.

Vier 25 jaar fietsknooppunten met ons mee! Want wie kan er nu nog zonder de witte bordjes met groene cijfers?

Download hier de jubileumroute