Winkelen in Weert

Jongen steekt beide duimen omhoog omdat winkelen in Weert zo ontzettend leuk is!

Lekker shoppen in Weert

De binnenstad van Weert vormt een aantrekkelijk en gastvrij winkelgebied met een breed aanbod aan winkels. Je vindt er naast de grote, gangbare merken ook diverse speciaalzaken die uniek zijn voor de regio. Zeker in het historische centrum zijn vele modewinkels, foodspeciaalzaken en vrijetijdswinkels te vinden. Naast de winkels in de winkelstraten en rondom de diverse pleinen heeft Weert ook een overdekt winkelcentrum: De Muntpassage. Hou je van shoppen dan moet je echt eens gaan winkelen in Weert!

Winkelen in de binnenstad

De binnenstad van Weert is een plek waar gezelligheid en cultuur samenkomen. De rijke historie, die teruggaat tot de vroege middeleeuwen, is nog steeds zichtbaar in de prachtige architectuur van het centrum. Slenter door de gevarieerde winkelstraten, waar je een mix vindt van bekende winkelketens, trendy boetiekjes en unieke speciaalzaken.

De binnenstad van Weert

De Muntpassage in Weert

Regent het en wil je toch een dagje gaan shoppen? Of wil je gewoon graag overdekt winkelen? Kom dan naar winkelcentrum De Muntpassage in Weert! De Muntpassage is een modern winkelcentrum van bijzondere architectuur, met ruim 45 winkels. De Muntpassage ligt midden in het historisch hart van Weert. Het winkelcentrum is maandag t/m zaterdag geopend en iedere laatste zondag van de maand. Op donderdagavond is De Muntpassage geopend tot 21:00 uur.

Groep jongeren met shoppingtassen wandelt door de Muntpassage in Weert

Horeca

Ook de horeca is goed vertegenwoordigd als je gaat shoppen in Weert. De stad telt telt vele restaurants, cafés, brasserieën en ijssalons. Voor een stukLimburgse vlaai zit je hier zéker goed. Weert wordt namelijk ook wel de vlaaienstad genoemd en heeft hiermee alles in huis voor een aangenaam verblijf. Heb je even een pauze nodig tussen al het shoppen door? Ga dan op een terras zitten voor een hapje en een drankje zodat je daarna weer vol goede moed jouw shopavontuur kunt vervolgen.

Man en vrouw proosten op het terras terwijl de ober de frietjes op tafel zet

Koopavond & koopzondag 

Elke donderdagavond is het koopavond in Weert. Dan zijn de winkels geopend tot 20:00 uur. Naast de koopavonden kent Weert ook koopzondagen. Iedere laatste zondag van de maand openen de winkels in Weert hun deuren van 13:00 - 17:00 uur.

Vrouwen kijken naar een etalage tijdens koopavond in Weert

Weekmarkten

Iedere zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur is er een grote weekmarkt in Weert. Op de weekmarkt is een veelheid en variatie aan producten, zowel food als non food. De marktkraampjes staan op een aantal straten en pleinen in het centrum van Weert: de Markt, Nieuwe Markt, van Berlostraat, Meikoel en Langstraat. Naast de weekmarkt in Weert is er iedere woensdag een weekmarkt in Stramproy. Op deze markt vind je een kaashandel, visboer, dameskleding, groenten, planten en Indonesisch eten. De markt is van 13:30 - 16:30 uur op het Kerkplein in Stramproy.

Meisje leunt tegen de counter van de visboer op de weekmarkt in Weert

Bereikbaarheid & Parkeren

Het centrum is van Weert is goed bereikbaar. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Kom je met de trein dan stap je uit en loop je zo de binnenstad van Weert in. Ook het busstation ligt op loopafstand van het centrum. Kom je met de auto dan kun je op verschillende locaties rondom de binnenstad parkeren. Er zijn verschillende parkeerterreinen en -garages waar je de auto kwijt kunt voor een dagje shoppen in Weert. Op koopavonden en koopzondagen is het parkeren gratis m.u.v. de parkeergarages.

Het bord van de Ursulinen Parkeergarage in Weert