Unieke sledehondenwedstrijd
in Peel en Maas

Musher en sledehonden racen door het bos tijdens de Peel en Maas Challenge, een sledehondenwedstrijd in Limburg

Peel en Maas, 1 februari 2024 - De Peel en Maas Challenge, een internationale sledehondenwedstrijd, vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 februari in de gemeente Peel en Maas in Limburg. De wedstrijd is uniek in Limburg en trekt jaarlijks veel bezoekers uit binnen- en buitenland.

De Peel en Maas Challenge, een unieke sledehondenwedstrijd in Nederland!

De Peel en Maas Challenge bestaat uit verschillende categorieën, waaronder de tourklasse van 15 kilometer en de 2-, 4-, 6-, 8-hondenklasse die ongeveer 7.5 km lopen. Het parcours loopt door de bossen en over de heidevelden van de Peel en Maas. Het is een uitdagend parcours dat een goede conditie vereist van zowel de mushers (de hondenmenners) als de honden. De Peel en Maas Challenge is een mooie manier om kennis te maken met de sport van het sledehondenrennen en de prachtige natuur van Limburg. De organisatie verwacht weer veel deelnemers en bezoekers uit binnen- en buitenland.

Geen eigen honden meenemen!

De sledehondenwedstrijd begint beide dagen om 10:00 uur. De organisatie verzoekt bezoekers om hun eigen honden niet mee te nemen naar het wedstrijdterrein, de stake-out en de trails. Sledehonden zijn over het algemeen zeer vriendelijke honden, maar kunnen vreemde honden soms als rivalen van hun eigen roedel beschouwen. Dit kan tot ongewenste situaties leiden.

Voor meer informatie over de Peel en Maas Challenge, kunt u terecht op de website www.peelenmaaschallenge.nl.