Peel en Maas in Limburg

Kasteel de Keverberg in de gemeente Peel en Maas in Limburg

Dagje uit in de gemeente Peel en Maas

De gemeente Peel en Maas is vooral bekend vanwege de rijke cultuur en vele natuur. Je kunt er dan ook heerlijk wandelen en fietsen via de knooppuntennetwerken. Ook vind je hier verschillende campings en verschillende mogelijkheden voor een dagje uit. Onder aan deze pagina vind je een paar linkjes naar een aantal handige pagina's. Hier ontdek je waar je allemaal kunt overnachten, waar je een hapje kunt eten en drinken en waar de mooiste bezienswaardigheden te vinden zijn in de gemeente Peel en Maas.

De dorpen in Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas vind je een aantal dorpen die absoluut een bezoekje waard zijn! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan kastelendorp Baarlo, een pittoresk dorpje aan de Maas of geniet van de natuur in de Heldense bossen. In Kessel kun je genieten van de historische dorpskern en in Panningen vind je een fijn en compact winkelcentrum. 

Natuurgebieden

Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier de Peel én de Maas. Langs de oevers van de Maas fiets en wandel je via prachtige routes van dorp naar dorp. Vanuit het gezellige dorpje Meijel, ben je zo in Nationaal Park de Groote Peel,  het kleinste Nationaal Park van Nederland maar ook één van de meest bijzondere.