Wandeling kasteeldomein Walburg in Ohé en Laak

Kasteeldomein Walburg
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ
Stevensweert

(Stads-)Wandeling met gids

Wandeling o.l.v. VVV-gids door de lanen, paden en grachten van kasteeldomein Walburg in Limburg.

Kasteel Walburg werd rond 1650 gebouwd door graaf Herman Frederik van den Bergh, heer van Stevensweert en Ohé en Laak. Na 1919 werden enkele vleugels gesloopt en het kasteel raakte steeds meer in verval. Uiteindelijk werden de funderingen verwijderd en was er niks meer zichtbaar van dit eens zo prachtige buitenverblijf.
De molen en de rentmeesterswoning zijn blijven staan. De contouren van het voormalige kasteelcomplex zijn recentelijk, mede dankzij Natuurmonumenten,  weer zichtbaar gemaakt. Onder meer door de vroegere padenstructuur en de verdwenen hoogstamboomgaard terug te brengen. Ook de voormalige slotgracht en restanten van enkele authentieke kasteelmuren zijn vrij gegraven. Duidelijk is te zien hoe groots dit kasteel ooit is geweest.
Samen met de VVV-gids wandelen jullie vanaf de Hompesche Molen naar en over het kasteeldomein. Tijdens de wandeling staat de gids stil bij de omgeving en de geschiedenis van het kasteel en vertelt persoonlijke verhalen van de graven die hier gewoond hebben.

Prijs:
€ 65,00 per gids

Exclusief:
*Administratiekosten € 5,50 per boeking

Bijzonderheden:
*Duur: 1 ½ uur
*Per half uur extra € 15,00
*De gids begeleidt groepen van maximaal 20 personen. Voor grotere groepen kunnen meerdere gidsen aangevraagd worden.
*Bij last-minute boekingen (binnen 7 werkdagen) worden dubbele administratiekosten in rekening gebracht.

Offerte aanvragen