Wandeling door Venray - Sint Anna

Wandeling door Venray
Annapark - Noordsingel
Venray

(Stads-)Wandeling met gids

Venray heeft sinds 1907 een grote rol gespeeld in de psychiatrische zorg en is nog steeds de vestigingsplaats voor een grote psychiatrische instelling. Deze waren en zijn gehuisvest in prachtige historische gebouwen.

Deze wandelling voert over het terrein van het voormalige psychiatrische ziekenhuis voor vrouwen ‘St. Anna’. Tijdens de wandeling krijgt u een goed beeld van de rijke historie van de zorg voor psychiatrisch zieken in Venray. Het terrein is een prachtig natuurrijk gebied met mooie lanen, een stuifduingebied en bossen. Daarbinnen bevinden zich de monumentale paviljoens. 
Het complex wordt op dit moment door een projectontwikkelaar herbestemd. Door het realiseren van woningen kan een groot deel van het park behouden blijven en kunnen oude, monumentale gebouwen opgeknapt worden een andere bestemming krijgen. De wandeling geeft een goed beeld hoe het oude met het nieuwe in goede harmonie kan samengaan.

Tip: start of eindig je wandeling met koffie en vlaai of een lekkere lunch. Deze kun je optioneel bijboeken in dit arrangement.

Prijs:
vanaf € 5,00 per persoon

Exclusief:
Administratiekosten € 5,50 per boeking

Bijzonderheden:
*Duur wandeling: 1,5 uur
*De gids begeleidt groepen van maximaal 15 personen. Voor grotere gezelschappen worden meerdere gidsen ingezet.
*Bij last-minute boekingen (binnen 7 werkdagen) worden dubbele administratiekosten in rekening gebracht.

Offerte aanvragen