6x Bijzonder overnachten in Limburg

Bijzonder overnachten in Limburg in een yurt

Ga jij een nachtje weg in Limburg en zoek je een unieke overnachtingservaring? Wij hebben een selectie gemaakt van bijzondere accommodaties in de provincie. Of je nu je kinderdroom wilt vervullen door in een kasteel te overnachten of juist op zoek bent naar avontuur op je bestemming, hier vind je inspiratie om het dak boven je hoofd de eerste bezienswaardigheid van je vakantie te maken.

Prinses op de erwt

Zonder die erwt dan, want jij zal wél heerlijk kunnen slapen in een luxe suite van een kasteel. Laat je verwennen in een van de kasteelhotels in Limburg en geniet van de vorstelijke maaltijden die daar bij komen kijken. Naast deze luxe is het natuurlijk ook gewoon heel bijzonder om in een kasteel te overnachten; er schuilt namelijk veel geschiedenis achter deze unieke plekken.

Je kijkt door de poort naar kasteel Hattem

Dompel je onder in een andere cultuur

Breng de nacht door in een yurt, een koepelvormige tent die nomaden in Mongolië gebruiken als traditionele woning. Bij Genaenhof hebben ze al een yurt voor je opgezet, waar je kunt ervaren hoe het is om in deze bijzondere accommodatie te slapen. Momenteel worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, maar in de zomer kun je weer genieten van een verblijf in deze unieke tent.

Een Yurt in de avond

Op het water

Voor een echt avontuurlijke overnachting ga je het water op. Huur een vlot bij Flossverleih TreibGut en geniet van een heerlijke dag op de Maasplassen. ’s Avonds geniet je nog even op het dakterras en drijf je langzaam de nacht in. Ook bij Loo Mare kan je overnachten in een Floating Tiny House. Hier geniet je van een heerlijke wellness vakantie en kan je je vlot omtoveren in een privé bioscoop.

twee vrouwen drijven op een vlot over de maasplassen

De hoogte in

Bij B&B kampeerbos De Simonshoek overnacht je niet zomaar op een camping. Hier slaap je namelijk in kampeertonnen! Bij een van de kampeertonnen kan je zelfs genieten van een hout gestookte hottub. Nog niet avontuurlijk genoeg? Overweeg dan de boomton, met uitzicht over de hele camping. De omgeving van het kampeerbos is ideaal voor een mooie wandeling of fietstocht door de natuur.

de boomkampeerton bij kampeerbos de Simonshoek

Met de Kippen op Stok

Ga terug naar de stilte van het platteland. Geniet van de buitenlucht, de rust en vrijheid bij de vakantiehuizen “Met De Kippen Op stok”. Alle huizen liggen midden in de wei, dus je wordt letterlijk tussen de grazende koeien wakker. Pluk vers fruit of maak een mooie wandeling in de Leudal omgeving. Zo word je weer even helemaal teruggebracht bij de natuur.

Vanuit een vakantiehuis kijk je naar buiten waar koeien tegen het huis aan liggen

Achter de tralies

Het Arresthuis was vroeger een plek waar niemand vrijwillig kwam, het was namelijk de gevangenis van Roermond. Nu is het een luxe hotel waar je je maar al te graag op laat sluiten. De cellen en andere ruimtes zijn omgebouwd tot cachotten en suites. Je hoeft hier ook niet meer op water en brood te leven, bij restaurant Damianz eet je namelijk crimineel goed.

vooraanzicht van hotel het Arresthuis